Blogi

Blogi

Vaikuttajamedia logo

Polkujuoksu: Koe luontoa jännittävällä tavalla

6.6.2023

Vuoden verran tässä on juostu kovasti tasaisella tiellä ja nyt olen tutustunut myös polkujuoksuun. Polkujuoksu on yksi innostavimmista ja jännittävimmistä tavoista harrastaa juoksua. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää juoksu ja luonnonkauniit maisemat. Jos olet kyllästynyt juoksemaan asfaltilla tai kaipaat pientä vaihtelua, polkujuoksu voi olla juuri se seikkailu, jota olet etsinyt.

Avovesiuinnin aloittaminen kiehtoo ja jännittää

5.6.2023

Avovesiuinti on jännittävä ja virkistävä urheilulaji, joka houkuttelee yhä enemmän ihmisiä ympäri maailmaa. Minulla avovesiuinnin aloittaminen on ollut mielessä viime syksystä asti ja nyt märkäpuku on hankittu ja se lähtee mukaan pohjoiseen. Tarkoitus olisi aloittaa se appiukon luona Livolla. Avovesiuinti tarjoaa ihanan mahdollisuuden kokea luonnonläheisiä ympäristöjä samalla, kun parantaa kuntoa ja hyvinvointia. Avovesiuinnin aloitus on minulle erittäin jännittävä hetki, mutta oikealla valmistautumisella ja tiedolla siitä, mitä odottaa, koitan tehdä siitä itselleni nautinnollisen ja turvallisen kokemuksen.

Elämäni kunnossa -podcast

24.4.2023

Vihdoin se on virallista ja saan kertoa teille mitä ollaan Minnan kanssa suunnitelleet ja rakentaneet viimeisen puolen vuoden ajan.  Molemmat olimme omilla tahoillamme miettineet podcastin perustamista mutta yksi se olisi ollut liian työlästä ja ehkä liian jännittävää ja pelottavaa. Lyötiinkin sitten hynttyyt yhteen ja alettiin suunnittelemaan podcastia, jossa yhdistyisi fyysinen hyvinvointi, henkinen hyvinvointi, äitiys, naiseus yhdistettynä ruuhkavuosiin. Ja näin syntyi Elämäni kunnossa -podcast.

Koko ajan läsnä - jopa 27 tuntia somessa

1.2.2023

Onko sullakin kännykkä kasvanut käteen kiinni? Tulee pieni hetki ettei ole mitään tekemistä ja samantien käsi hapuilee puhelimelle ja ennen kuin huomaatkaan olet selaamassa sosiaalisen median loputonta kuva- ja videovirtaa. Minulla on käden jatkona valkoinen Iphone 13, josta irti päästäminen on yllättävän vaikeaa. Olen ollut koko ajan läsnä somessa.

Suojaus petti ja suunnitelmat muuttuivat

7.10.2022

Tässä on nyt useampi vuosi menty ilman huolta ja eletty sen mukaan että tulee jos on tullakseen. No nyt se suojaus petti! Keskiviikkona tein testin ja kaksi viivaa ilmestyi heti ja vahvana. Millä tuurilla tämä tapahtuu kisaviikolla ja saan perua syksyn päätapahtuman tämän takia. 2,5 vuotta selvisin ilman koronaa ja nyt se päätti tulla keskarit pystyssä pilaamaan kaiken.

Tähtäimessä ensimmäinen maraton

8.9.2022

Miksi ihmeessä haluan juosta kokonaisen maratonin? Siis matkan, joka on 42,195km pitkä. No vastaus on simppeli: koska haluan haastaa itseäni ja kokeilla onko minusta oikeasti siihen. Onhan tuo aikamoinen matka juosta mutta ei mahdoton ollenkaan. Takana on kaksi puolimaratonia ja nyt suunnitelmissa on ensimmäinen maraton Vantaan Maratonissa 8.10 (osallistuminen saatu)

Perhevaellus vuokravarusteilla - Retki Liesjärvelle

5.9.2022

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: LIIZI

Tätä reissua on suunniteltu jo viime vuodesta asti mutta esteenä on ollut varusteiden puute. Ollaan miehen kanssa tehty muutamia patikkareissuja ennen ja lasten kanssa käyty monesti päiväseltään patikoimassa lähistöllä. Kuulin erilaisia varusteita vuokravaasta Liizistä entiseltä työkaveriltani ja nyt kaikki tähdet olivat kohdallaan ja perhevaellus toteutui vihdoin.

Puolimaraton tavoiteajassa

24.8.2022

Viime lauantaina koitti koko juoksukauden ensimmäinen tavoite: Paavo Nurmi Marathon tapahtuman puolimaraton. Kirjoitin edellisessä postauksessa valmistautumisestani helteiselle juoksumatkalle ja hyvä valmistautuminen ja suunnittelu kannatti. Juoksin kaiken kaikkiaan matkan kokoajan tavoitevauhtiani ja säästyin krampeilta ja heikotuksilta. Puolimaraton tavoiteajassa tarina tulee tässä.

Valmistautuminen puolimaratonille

19.8.2022

Aloitin muutaman vuoden tauon jälkeen juoksuharrastuksen uudelleen tämän vuoden helmikuussa. Ja keväällä päätin asettaa itselleni tavoitteeksi Turun Paavo Nurmi Maraton tapahtuman puolimaratonin, joka juostaan huomenna klo16 alkaen. Olen yhden puolikkaan juossut aiemmin mutta siitäkin on vierähtänyt jo 11 vuotta ja silloin en treenannut lähellekkään näin paljoa enkä kiinnittänyt huomiota mihinkään valmistautumiseen tai muuhun. Nyt olen koittanut toimia paremmin ja olen noudattanut Hal Higdonin juoksuohjelmaa melko säntillisesti. Mutta mitä tapahtuu nyt viimeisinä päivinä ennen tapahtumaa, se selviää nyt. Muistutan että, en ole ammattilainen ja en oikeastaan itsekkään tiedä mikä tulee toimimaan ja mikä ei. Joten tässä Janninan valmistautuminen puolimaratonille.

Juoksijan terveys ja jaksaminen

17.8.2022

Aloitin treenaamaan Paavo Nurmi puolimaratonille jo keväällä kun innostuin juoksemisesta jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Terveys ja jaksaminen ovat minulle olleet aina tärkeitä mutta, kun treenaa tavoitteellisesti ne korostuvat kummasti arjessa. En halunnut napata kaikkia mahdollisia pöpöjä ympäriltäni, joten rupesin panostamaan yhä enemmän myös vitamiinien ja lisäravinteiden laatuun.

Koiran luoma siivousmyytti on murrettu!

13.8.2022

Minulla on ollut koira yhtäjaksoisesti yli 15 vuotta ja nyt on ensimmäistä kertaa hetki, kun taloudesta puuttuu karvaturri. Vuosien varrella on tullut kommentteja: koirat sotkevat, meille ei tule koiraa koska sitten pitää siivota kokoajan, koirat haisevat yms.. No nyt tällä kahden viikon koirattomalla jaksolla voin sanoa että tämä koiran tuoma siivousmyytti on täyttä paskaa.

Uutena ihastuksena pitkät lenkit

9.8.2022

Kyllä luit aivan oikein. Jollain sairaalla tavalla nautin suunnattomasti pitkistä lenkeistä. Tällä hetkellä minulla pitkät lenkit ovat siinä 17-21km, ja odotan niitä jopa innolla. Enpä olisi alkuvuodesta voinut uskoa sanovani näin, koska minulle oli jo saavutus juosta jälleen (muutaman vuoden tauon jälkeen) 5-10km lenkkejä. Mutta nyt, juuri tällähetkellä, pitkät lenkit ovat parasta mitä tiedän! Naisena saan vaihtaa mielipidettäni vaikka jo huomenna, eiks niin?

Koiran kuolema katkaisi jänteen treenaamisesta

5.8.2022

Olen kesän aikana treenannut ja juossut enemmän kuin olisin uskonut ilmoittautuessani puolimaratonille keväällä. Juoksemisesta on ollut jopa ehkä hiukan hämmentävän pitkäkestoista ja suunnitelmallista. Luulen että tähän on jääty todella koukkuun, mikä on siis hyvä asia. Viikko sitten kuitenkin tapahtui asioita, jonka takia menetin haluni urheilla ja syöminenkin kärsi pahasti. Jouduimme lopettamaan meidän rakastetun ihanan koiran, Mila the labradorinnoutaja lähti viikko sitten kirmaamaan sinne missä ei ole enää kipuja tai kärsimystä. Jos edessä ei olisi sovittua tapahtumaa, tavoitetta, en luultavasti jaksaisi lähteä lenkille vähään aikaan. Mutta koska tavoite on, olen raahautunut lenkille.

Asuntoautoreissun pääkohde: Legoland

17.7.2022

Vihdoi viime perjantaina saavutimme reissumme pääkohteen Legoland Tanskan Billundissa. Tätä me kaikki oltiin odotettu kovasti, vaikka jo koko reissaaminen edes takas Tanskaan on otettu seikkailun kannalta. Mennessä Ruotsissa oli aivan upeat aurinkoiset säät ja kun ylitimme Juutinrauman sillan Tanskan puolelle alkoi pilvistyä ja sadettakin ropsauteltiin muutamaan kertaan. Mutta kaikeksi onneksi saderintama meni juuri ohi kun saavuimme Legolandin parkkikselle.

Puolimaraton täältä tullaan!

8.7.2022

Pitkästä aikaa jälleen blogin äärellä. Niinkuin monet sen jo tietävät olen vahvasti projekti ihminen ja vihdoin kun sain paperit ulos koulusta maaliskuussa piti alkaa kehittelemään jo seuraavaa projektia. Ja onnekseni löysin juoksemisen ilon jälleen ja menin suoriltaan ilmoittautumaan puolimaratonille elokuun lopulla. Koska pitäähän se tavoite olla, jota kohti treenata niin pysyy joku roti tässä hommassa. Minä en vain jotenkin osaa treenata vain sen hyvän olon ja liikunnan ilon takia. Tai osaan mutta en jaksa sitä kauaa puurtaa. Liikunta tuo minulle kyllä iloa ja hyvää oloa mutta olen ehkä hieman kilpailuhenkinen ihminen ja kaipaan jonkin päämäärän mitä varten treenata. Joten puolimaraton täältä tullaan!

Kasvihuonehulluus on iskenyt!

23.5.2022

Me muutettiin tähän nykyiseen taloon noin puolitoista vuotta sitten. Yksi talon valopilkuista ostaessa oli pihan nurkassa nököttävä kasvihuone. Olen haaveillut kasvihuoneesta jo pitkään mutta edellisellä pihalla harjoittelin kasvimaan hoitoa muutamalla kasvilaatikolla. Viime keväänä olin kertakaikkiaan niin poikki opintojen, harjoittelun ja elämän kanssa, etten jaksanut edes ajatella mitä olisin kasvattanut kasvihuoneessani. Ainoa mitä sain aikaan oli viisi säkkiä palanutta hevosen lantaa ja ne sitten majailivat tyhjässä kasvihuoneessa vuoden. Mutta nyt tänä keväänä homma on aivan toinen ja minuun on iskenyt totaalinen kasvihuonehulluus!

Lukeva eskarilainen - Meillä asuu lukutoukka

25.2.2022

Ellen oppi lukemaan viime kesänä ja tässä suurena apuna on ollut hänen äärimmäinen ja pohjaton intonsa oppia uutta ja mummi, joka on toiminut ala-asteen opettajana pitkän uran. Lukutaitoa on siis takana vasta kuukausia ja silti hän kuluttaa kirjaston palveluita moninkertaisesti keskiverto suomalaiseen verrattuna. Meillä asuu siis lukeva eskarilainen aka lukutoukka!